Geamurile termopan sunt considerate cele mai eficiente si au avantajul e a fi versatile. Pot fi montate cu succes pe orice tip de tamplarie, astfel ca nu va trebui sa faci vreun compromis. Vedem chiar cladiri cu aspect vintage si geamuri cu tamplarie deosebita de lemn, iar una dintre intrebarile care apar inevitabil este legata de tipul geamului. Da, se pot monta geamuri termopan pe diverse tamplarii, important este sa alegi tipul de geam care ti se potriveste cel mai bine.

Pentru o eficienta energetica foarte buna, in cazul ansamblurilor rezidentiale, este important sa se foloseasca termopane calitative din toate punctele de vedere. Acestea, impreuna cu materialele izolante vor oferi un confort termic foarte bun si de asemenea, vor permite economisirea resurselor. Acest lucru se traduce nu doar prin facturi mai mici pentru locatari, dar si prin protejarea mediului inconjurator, deoarece se economisesc resurse si sunt reduse emisiile.

Diferenta dintre geamurile termopan

In primul rand, trebuie sa stii ca diferenta dintre geamurile termopane nu este data doar de catre camere, desi reprezinta cel mai important factor. Mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi geamurile. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere cand achizitionezi geamuri termopan:

  • latimea profilului: trebuie corelata cu numarul de camere al termopanului; astfel, daca un termopan are 5 camere si se alege o latime prea mica, va avea acelasi coeficient termic al unui termopan cu 3 camere, de aceea trebuie sa retii ca latimea creste pe masura ce creste si numarul camerelor
  • grosimea sticlei: avand in vedere ca sticla ocupa cea mai mare parte din suprafata unei ferestre, trebuie sa tii cont de grosimea acesteia; pentru a fi eficienta, este necesar sa aiba macar 40 mm grosime
  • armatura profilului: aceasta confera rezistenta in timp ferestrelor si este de preferat sa alegi o armatura mai groasa, de 2 mm.

Termopan cu 3 camere sau cu 5 camere?

Avand in vedere ceea ce ti-am explicat mai devreme, faptul ca nu doar numarul camerelor este important, trebuie sa stii ca nu exista un geam termopan mai bun si unul mai putin bun, ci geamul care se potriveste cel mai bine intr-o casa. Daca o casa nu este izolata termic sau lucrarea nu este calitativa si nu se poate interveni intr-un viitor cat mai apropiat, atunci poti alege cu incredere un geam termopan cu 5 camere in incercarea de a minimiza pierderile de caldura.

De asemenea, daca locuiesti intr-o zona cu zgomot mult si iti doresti sa il atenuezi, atunci ar fi bine sa alegi un geam termopan cu minim 5 camere (de preferat 7).

La Astorium My Home, dorim sa iti oferim un confort termic si fonic cat mai bun. De aceea, am optat pentru Profil PVC Salamander 7 camere, geam tripan, indiferent daca este vorba despre apartamente 3 camere Pallady, garsoniere sau alte tipuri de apartamente. Astfel, vara te vei bucura de racoare, iarna de caldura, iar facturile tale nu vor fi deloc mari.

Lasa un comentariu