In momentul in care hotarasti sa alegi un apartament, trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte, nu doar pretul. In primul rand, trebuie sa hotarasti zona ce te avantajeaza cel mai mult, numarul de camere si daca va fi un apartament nou sau unul situat intr-un bloc reabilitat. Mai este un criteriu pe care nu multe persoane il iau in calcul in momentul in care filtreaza anunturile: daca apartamentul este decomandat sau semidecomandat. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta ce inseamna aceste caracteristici si de ce trebuie sa tii cont de ele. Iar daca vrei sa te bucuri de un apartament nou, in Complex rezidential Pallady, iti recomandam Astorium My Home! 

Incepem prezentarea avantajelor si dezavantajelor cu apartamentul decomandat. Ce inseamna decomandat? O astfel de locuinta prezinta un hol lung, iar intrarea in fiecare camera se face din acest hol, fara a fi nevoie sa traversezi toate camerele pentru a ajunge unde doresti. Este unul dintre cele mai dorite tipuri de apartament, deoarece ofera intimitate si este si mai practic, deoarece poti ajunge in orice incapere doresti fara a traversa tot apartamentul si fara a deranja ceilalti membri ai familiei. 

Un alt avantaj de luat in calcul este cel al autonomiei calorice. Astfel, poti incalzi sau raci fiecare camera dupa bunul plac si fara a depinde de celelalte camere. Daca un membru al familiei este mai friguros iarna, poate incalzi mai mult dormitorul sau, fara a deranja pe nimeni. 

Nefiind conectate intre ele, poti amenaja camerele asa cum iti doresti, fara sa te gandesti ca design-ul nu s-ar potrivi sau ca un anumit element de mobilier sau o decoratiune ar incurca. Astfel, ai libertate totala in ceea ce priveste amenajarea. 

Trebuie sa mentionam si faptul ca in cazul apartamentelor decomandate, bucataria este separata, astfel ca poti gati fara sa iti faci griji in privinta mirosului de mancare sau a caldurii, pe timpul verii. Acest lucru este foarte important pentru multe persoane.

Apartamentul semidecomandat este apartamentul in care se trece dintr-o camera in alta. Spre exemplu, daca vrei sa treci din dormitorul 1 in dormitorul 2, va trebui sa treci si prin living si un mic hol. Desi este un apartament care nu ofera prea multa intimitate, este preferat din mai multe puncte de vedere. 

In primul rand, este util pentru persoanele care prefera aceeasi temperatura ambientala, deoarece se poate utiliza un singur aer conditionat, pe timp de vara. Iarna, poti seta termostatul pentru aceeasi temperatura in toata casa si de multe ori, poti chiar face economie la facturi. 

De asemenea, un alt avantaj ar putea fi pretul mult mai mic al unui astfel de apartament. Avand in vedere ca nu este pe placul majoritatii, pretul de vanzare este mai scazut decat in cazul unui apartament decomandat. 

Principalul dezavantaj ti l-am mentionat deja: faptul ca lipseste intimitatea si ca uneori nu este practic sa treci dintr-o camera in alta pentru a ajunge unde doresti. De asemenea, poti avea unele probleme in ceea ce priveste amenajarea si decorarea camerelor. 

In final, am vrea sa stim care este preferinta ta: apartament decomandat sau semidecomandat? 

Lasa un comentariu