Organizarea unui apartament poate fi o povara, este adevarat. Dar, cu toate acestea, poate fi si foarte relaxant si placut in acelasi timp, deoarece il organizezi asa cum vrei tu o data pentru totdeauna. Astorium proiecteaza apartamente 2 camere Pallady, aproape de metrou si de IKEA, astfel incat sa va fie usor atunci cand il mobilati sau cand doriti sa faceti modificari.

Astazi, iti vom oferi cateva idei despre cum sa iti organizezi apartamentul cu 2 camere.

1. Organizeaza-te acum

„Ingrijeste putin in fiecare zi si vei face ordine pentru totdeauna”. Este cel mai bun slogan. Cand iti organizezi apartamentul la un moment dat, saptamana de saptamana, incepe sa para o corvoada fara sfarsit. In schimb, aloca-ti timp pentru a aborda totul deodata. Vei culege mai repede beneficiile de a avea mai mult spatiu in apartamentul tau.

2. Sorteaza articolele dupa categorie, nu dupa camera

Cand dispersam depozitarea unui anumit articol in toata casa si il punem la loc la un moment dat, nu putem intelege niciodata volumul total si, prin urmare, nu putem termina niciodata. Pentru a scapa de aceasta spirala negativa, incearca sa il etichetezi dupa categorie, nu dupa loc.

Pentru a face ordine pe categorii, adunati si sortati bunurile, incepand cu cele mai usor de organizat si terminand cu cele mai dificile. Sortati-va mai intai hainele, urmate de carti, hartii, articole diverse, cum ar fi nasturi de rezerva, snururi si rechizite de bucatarie, apoi obiecte sentimentale, cum ar fi fotografiile.

3. Pune-ti o singura intrebare

Odata ce ai sortat toate articolele din apartamentul tau, ia fiecare articol in parte si intreaba-te: „Iti starneste bucurie?” Daca raspunsul este„Da”, pastreaza-l. Daca raspunsul este „Nu”, atunci doneaza-l, recicleaza-l sau arunca articolul.

Facand acest lucru, iti poti reseta viata si vei descoperi un nou stil de viata.

4. Reciclati hartia si ambalajele

De cate ori ai citit manualul de instructiuni pentru noul tau laptop? Cand vei avea nevoie de cutia ta pentru iPhone? Sunt sanse ca raspunsurile tau sa fie „niciodata”. Recicleaza hartiile si ambalajele de care nu ai nevoie. Daca ai facturi pe care le-ai platit deja si extrasele cardului de credit ocupa spatiu pretios, ghici ce? Acestea pot fi reciclate.

Daca trebuie sa pastrezi documente importante, cum ar fi contracte, garantii si polite de asigurare, ar trebui sa le gasesti un loc special si sigur de stocare.

5. Doneaza cartile pe care le-ai citit sau nu mai ai nevoie de ele

Cate carti ai care stau pe raft si sunt pline de praf? Pe cate dintre ele le-ai citit de mai multe ori? Doneaza acele carti si petrece timp citind-o pe cea care te va entuziasma.

6. Nu pastrati cadourile care nu va plac.

Ai un cadou care nu ti-a placut in mod special? Nu trebuie sa te simti obligat sa-l pastrezi. Multumeste nu numai persoanei care ti l-a oferit, ci multumeste si articolului pentru timpul petrecut cu tine. Apoi, doneaza cadoul sau ofera-l cuiva caruia crezi ca i-ar placea.

Lasa un comentariu