Apartament in bloc nou sau in bloc reabilitat: tu ce alegi? Cand vine vorba despre alegerea unui apartament in Bucuresti, decizia este cam grea. Intr-un fel, ai vrea sa locuiesti cat mai aproape de centrul orasului, insa sunt anumite probleme peste care nu poti trece si care ti-ar provoca un disconfort urias. Pentru a te ajuta sa iei o decizie, iti vom prezenta in continuare cateva aspecte de care sa tii cont in momentul in care alegi un apartament. Iar daca te-ai hotarat deja pentru o locuinta noua, poti viziona apartamente 2 camere Pallady, de la Astorium My Home.

Suprafata

In ceea ce priveste suprafata apartamentelor, blocurile noi castiga detasat. Spre exemplu, suprafata minima a unui apartament cu doua camere in Astorium My Home este de 47.93 mp, iar in functie de preferintele tale poti opta pentru un apartament de 65.29 mp. In cazul blocurilor vechi, reabilitate, suprafata unui apartament de doua camere este in medie de 45 mp, rar avand ocazia sa cumperi un apartament de doua camere cu peste 50 mp.

Izolarea termica

Un punct important al acestei comparatii este cel legat de izolarea termica. Un bloc izolat perfect, din toate punctele de vedere, este un bloc care va pastra mult mai bine temperatura, indiferent daca este iarna sau vara. Iarna, nu va fi nevoie de o cantitate mare de energie pentru a fi incalzit, iar vara va pastra racoarea, astfel ca vei avea nevoie de aer conditionat mai putin timp. Acest lucru se traduce nu doar prin facturi mult mai mici la utilitati, ci si prin reducerea amprentei asupra mediului inconjurator, deoarece se consuma mai putine resurse pentru un confort. In cazul blocurilor noi, izolarea este in stransa legatura si cu modul in care a fost construit blocul, astfel ca s-au ales materialele cele mai bune pentru a asigura o izolare perfecta. In ceea ce priveste blocurile reabilitate, materialele folosite sunt universale si nu sunt compatibile cu toate constructiile, astfel ca deja sunt locatari ce se plang de igrasie, de faptul ca nu au scazut facturile la intretinere sau de apa ce se infiltreaza la fiecare ploaie.

Instalatiile sanitare

In foarte multe blocuri din Bucuresti, tevile de apa comune nu au fost schimbate poate niciodata. Astfel, degeaba schimba locatarii tevile din apartament, in speranta ca apa va fi mai curata, fara rugina si alte impuritati. De asemenea, daca iti doresti sa cumperi un apartament intr-un bloc reabilitat si nu ai timpul necesar pentru a renova baia, va trebui sa folosesti obiecte sanitare destul de vechi, mai ales in cazul in care apartamentul nu a fost imbunatatit de curand. Alegand un apartament nou, te vei bucura de instalatii sanitare in cea mai buna stare si vei scapa de tot ceea ce implica renovarea bailor.

Zona

Foarte multe persoane isi doresc sa locuiasca in Bucuresti, dar sa se si bucure de liniste in acelasi timp. Din nefericire, stim cu totii cum este Capitala si cum chiar si pe timp de noapte, zgomotul este destul de ridicat. Solutia ideala ar fi achizitionarea unui apartament nou, intr-o zona linistita a orasului. Astorium My Home se afla in sectorul 3, in zona denumita ,,Titanul Nou”, unde nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu zumzetul orasului, indiferent de ora.

Probleme clasice

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre probleme ,,clasice” ale locuitului intr-un bloc reabilitat si de ce ar trebui sa alegi un bloc nou. In primul rand, sa discutam despre igrasie. Avand in vedere ca aerisirile blocurilor vechi nu sunt curatate si adaugand si reabilitarile nu tocmai calitative, oricand te poti pomeni cu igrasie in baie, din cauza ca temperatura nu este optima, iar aerisirea nu mai este eficienta. O alta problema apasatoare este legata de gandacii de bucatarie. In cazul in care nu stiai, acestia pot chiar sapa in peretii blocului, fiind foarte dificil de scapat de ei in aceasta faza. Intr-un bloc nou, curatenia este mai usor de respectat de catre toti locatarii si nici nu exista spatii in care gandacii s-ar putea refugia. Astfel, chiar si in rarele ocazii in care ar putea aparea unul, vei reusi sa scapi de el eficient. Si bineinteles, trebuie sa mentionam si galagia provenita de la vecini. Nimeni nu pretinde ca locatarii sa mearga pe varfuri prin casa, insa in cazul blocurilor vechi, probabil stii si tu ca se aude chiar si cand un vecin stranuta, din cauza peretilor prea subtiri. La Astorium My Home, nu va trebui sa iti faci griji in aceasta privinta, deoarece peretii sunt foarte bine construiti.

Asadar, dupa cum poti vedea, blocul nou castiga detasat din toate punctele de vedere. Daca iti doresti mai multe detalii despre apartamentele Astorium My Home, ne poti contacta oricand!

Lasa un comentariu